7 Ocak 2011 Cuma

Efes Pilsen'in Faydaları

Efes Pilsen 1969'da kurulmuş İstanbul ve İzmir'de üretim yapmaya başlamış balkan ülkelerinden başlayarak bir çok ülkede satışa sunulan bir bira markası. Okulda hep derler bira zararlı, bira şöyle, bira böyle. Gelelim Efes Pilsen'in yararlarına.

Efes Pilsen 1976 yılında Kadıköyspor'un devralınmasıyla kurulmuş bir basketbol takımıdır. 76-77 İstanbul Ligi, 77-78 2. lig, 78-79 1. deplasman ligi derken 1. Lig'e çıkmış , Koraç kupasında bir şampiyonluk onlarca başarı elde etmiş güzide bir basketbol takımıdır. Bu takımın yakaladığı başarıyı bırakın Galtasaray CC'u ve ya Beşiktaş CT'yı ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker bile yakalayamamıştır.

Şimdi bu takım kapatılmak üzere ya da ismi değiştirilmek zorunda. Litvanya Milli Takımı'nın şampiyonadaki forma sponsorunu bilen bilir. İşte Efes de türk basketboluna böyle bir katkı yapmış takımdır ki Avrupa'da ismi en çok dile gelen basket takımıdır. Efes basketbolu geçtim A Millilere ve futbola da katkısı ççok büyüktür ki bugün o katkının yarısını Ülker yapmamaktadır. E Ülker geride kalınca çıkan yasa direk yüzlerine güldü ki, insanın aklına Efes deyince bira basket deyince de Efes gelir.

Bu takımın kapatılması demek, Ülker'in dolayısıyla devletin Efes'e attığı bir çelme olacak ki Ülker basketbolu ileriye değil geriye götürebilecek bir kapasitede şahsımca. Efes'in kapatılması demek basketbolu engellemek demek. Efes'in kapatılması demek gençleri gerçekten de biraya itmek demek.

Peki bu durum devletimizi bağlar mı ? Onlara sormak lazım ...

Not: Ülker derken kastım şirket olan Ülker'dir Fenerbahçe Ülker ile alakası yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder