8 Ocak 2011 Cumartesi

FA Cup Süprizlerle Doludur.




Murat Kosova televizyonda daha farklı bir söz de söylemiş olabilir ama FA Kupası gerçekten de süprizlerle dolu. Şu ufaklığa baktığınızda bile görebiliyorsunuz beklenmeyen süprizler ve heyecan yüzünden okunuyor.
Bugünki Leeds-Arsenal maçının hayal kırıklıklarından birisi de Arshavin oldu. İleride Bendtner ile iyi anlaşamadılar en sonunda taraftar 55. dk dan sonra çıldırmaya başladı ki Bendtner'e ayak uydurdu Andrei.
Szczeny, bugün müthiş bir kurtarış yaptı ki bu haftaya damgasını vurabilir. Resimdeki sarışın arkadaş Becchio'nun topunda iyi bir reflex ile topu kurtarıp maçın kaderini çizenlerden birisi oldu. Bu arada Kasper Schmeichel da bu maçta Denilson'un şutunda babasını aratmayacak bir refleks gösterdi ve Arsenal'in Leeds'in FA cup rüyalarına Emirates'de son vermesini önledi.

Chamakh da sahanın silik oyuncularından birisiydi yerini Theo Walcott'a bıraktı. Ve Walcott maçın kaptan Cesc ile birlikte dönüm noktası oldu. İlk pozisyonda beceriksiz Bendtner ofsaytta olduğu için verilmeyen penaltı(?) ve sonrasında da kazandığı penaltıysa maçın Elland Road'a gitmesinde en büyük payı olan oyuncuydu. Maç boyunca Arsenal sürekli yüklendi Leeds ise kapalı kutuydu ve 54'te Denilson'un beceriksizliği yüzünden Arsenal az kalsın FA Cup'tan oluyordu. Sürekli baskın oynayan takımda Djourou müthiş bir performans sergiledi ve Vermaelen ile iyi bir ikili olacağını gösterdi. Squillaci ise normal sıradan bir stoper rolündeydi. Leeds'te ise Sanchez Watt , Becchio , Gradel ve Snodgrass gayet iyi bir performans gösterdiler. Takım halinde defansta ve atakta çok iyi anlaşan takımda Simon Grayson'ın yaptığı devrim nitelikli çalışmaların bir bir oturduğunu gördüm. Bu gelişim Leeds'i eski günlerine taşıyacak gibi gözüküyor. Ama asıl soru Elland Road'da kim gülecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder