4 Şubat 2011 Cuma

El Clasico Yılı

İspanya yeni yılın ilk yarısında 2 El Clasico izleyecek. Bunlardan birisi hafta içi Copa Del Rey, diğer ise La Liga'nın bir nevi final maçı. Şimdilik Copa Del Rey'deki karşılaşmalarına bir göz atalım.

Real ve Barça 25 kez karşı karşıya gelmiş. ilk 16 da 2 kere , çeyrek finalde 10, yarı finalde 8, finalde de 5 kere karşılaşmışlar. Finalde 3-2 Barça üstünlüğü var. Ayrıca Real Madrid Del Rey'i 17 senedir kaldıramadı. Bu sene de Real kaldıramazsa 18 sene olacak.

Her iki dev de yarı finalde gol yemedi rakiplerinden. Barcelona toplamda 8 gol atarken Almeira ağlarına, Real Madrid Sevillia ağlarına 3 gol attı.

Kupada final olarak El Clasico 1936 da oynandı ve Real Madrid o sene kupayı kaldırdı. Barcelona ise tam 32 yıl sonraki finalde Beyaz Şimşekler'i tek golle yenmişti.

Barcelona'nın gol atamadığı tek final ise 1974'teki finaldir. Bu maç Real'in son kazandı derbi finaldir ve 4-0 gibi net bir skorla geçmiştir rakibini.

Son iki derbi finalden ise 1-0 ve 2-0 gibi skorlarla galip ayrılan Barça, seriyi 3-2 yapmıştı. 10 Nisan'daki final ise nefesleri kesecek. Bundan kimsenin şüphesi yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder