25 Şubat 2011 Cuma

Platini'nin Ayarı Sırbistan'a Yarar mı ?








Platini gençtiğimiz günlerde Sırbistan Futbol Federasyonu'na ültimatom verdi: Ya adam olur taraftarınız ya da üyelikten alırız sizi ne turnuvalara milli takımınız ne de futbol kulüplerinizi turnuvalara alırız diye. Son İtalya maçında yapılanlar gerçekten de sabırları taşırmıştı yapılanlar.

Yakın zamanda Partizan taraftar grubu Grobari'nin yaptığı olayları herkes bilir. Bosna takımı Zrinjski Mostar maçında taraftarlar saha olayına karışmış, Partizan Belgrad ise 1 yıl avrupa kupalarından men cezası almıştı

Sırbistan'da taraftarlara devlet sözünü yıllardır geçirememekte. Yugoslavya zamanında pek kavga olmadığından bu gruplara bir müdahale olmadı ancak , yıllar sonra yıkılan Yugoslavya'dan sonra da çok geç kalındı. Artık neredeyse stadlardaki güvenliğe bile el atan gruplar ülkede maçlarda tehlike saçar oldular.

.
Uefa ise birkaç kere uyarmıştı Sırp yetkilileri ancak uyarılar sadece "söz" olarak kaldı. Yugoslavya'daki kanlı olaylara hiçbir önlem alınamıyorum ve her Partizan - Kızılyıldız maçında kan dökülmekte. Ultraslıktan daha çok sokak çetelerine dönen gruplar için yaptırım olmadıkça Balkan futbolu ilerleyemeyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder