17 Şubat 2011 Perşembe

Wenger'in Gecesi


Saat 20:00 civarı. Arkadaşımla birlikte iddaa bayisinde maçlara bakıyoruz, o da kupon yapmakla meşgul. Kafamı çevirip programa baktığımda Arsenal - Barcelona karşılaşması geldi. "Üst bitecek bu maç olum sakın Barça'ya verme" diye bir feryad koptu. Arkadaş gülümsedi:"Zaten üst vereceğim maça." dedi.

Çıktık 21.46 da maç başına oturdum 1. dakika olmuş maç ataklarla başlamıştı. Barça oyunu ortaya yıkmış Arsenal ise ortada defans yapmakla meşgul. Öyle ki Van Persie, Walcott, Nasri 3lüsü ve Fabregas ortada oynuyor; Wilshere ve Song ise defans 2lisi ile blok yapmıştı. Defans açıldıkça Xavi ara pas atmaya çalışıyor taraftarın yüreği ağzına geliyordu. Ne olduysa o sırada oldu işte. Defans öne çıkınca bir anda boşa çıktı ceza sahasının içi ve Messi'nin pasında topla buluşan Villa, topu ağlara gönderdi. 1-0 olduktan sonra ilk yarıda skor adına birşeyler yoktu ortada. Sadece Barça bazen defansın boşluklarını gördüğünde atağa kalktı o kadar.

2. yarıda ise Arsenal daha fazla ortada oynamaya başladı. Öyle ki mevkisine alışamayan Abidal zorlandı. Nasri da solda Dani Alves'i baya bir zorladı. Sonrasında da kendisini gösteremeyen Walcott ve Song çıkıp, Bendtner ve "Rus Messi" Arshavin girdi oyuna. Oyun bir anda değişti Barça'nın skor üstüne yatma üzerine yaptığı çabalar boşa çıkmıştı. Van Persie klasik " Kale ağzında paslaşma" işini yapmayınca Valdes afalladı ve 1-1 oldu skor. Bu dakikadan sonra Arsenal kendi lehine çevirdi maçı ve Barcelona'nın zamanında Zenit'in kapısında nöbet tuttuğu ufaklık Arshavin müthiş bir plase ile 2-1 yaptı skoru.

Wenger ise böylelikle 20032ten beridir 37 maçta evinde İngilizler hariç(Man. United) hiç bir Avrupa takımına yenilmemezlik serisini sürdürdü. Kolay değil 7 yıdır Wenger ManU hariç kimseye yenilmiyor. Bu skor da heyecanın biraz artmasına vesile oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder